Andruxai és usufructuària i responsable de Mas Franch, una masia situada al terme municipal de Sant Feliu de Pallerols, dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La casa està dividida en dos àmbits gestionats directament per Andruxai:

– dos apartaments de turisme rural

– la casa gran, amb capacitat de fins a 60 persones.

Mas Franch combina la formació en diferents aspectes relacionats amb la permacultura, l’allotjament de grups grans (escoles, esplais, agrupaments, grups familiars, formacions externalitzades, etc.), alhora que implementa millores a la finca com ara una piscina natural (que no té ni Clor ni Brom) o una sala d’uns 100 metres quadrats feta amb materials naturals (fusta, palla i terra) amb un espai diàfan central per a activitats.

L’objectiu del projecte és acostar la sostenibilitat, des de tots els seus àmbits, a la societat, especialment als infants i joves, des de l’educació formal i de l’oci (colònies), la formació (cursos oficials de Certificat en Disseny de Permacultura, cursos de bioconstrucció, tractament i aprofitament d’aigües, gestió de grups, eines de teatre d’intervenció social, etc.) i, sobretot des de la vivència (amb cursos, estades, trobades, congrés d’autoconstrucció, ertc.) que possibiliten descobrir, aprofundir i integrar tots aquests coneixements.

Any rera any, Andruxai ha estat participant en el projecte des de diferents perspectives: participant i organitzant estades i cursos, becant alumnat amb dificultats econòmiques, ajustant la relació econòmica entre tots dos projectes per a fer-los viables, invertint en millores de les infrastructures.

Actualment, el projecte entra en una nova etapa, i des de les dues entitats hi ha una clara intenció d’estrènyer encara més els vincles i treballar conjuntament en diversos projectes socials i ambientals. Coincideixen, a més, en una visió de la finca Mas Franch com d’un laboratori per a la implementació de noves línies en la sostenibilitat, i ja s’estan projectant canvis d’estructura i d’energia Claus.

 

css.php