Col·laborem en un altre projecte educatiu a la ciutat de Medellín amb l’Associació Dejà Vu a la Comuna 10, barri de Villahermosa: el projecte “Niños y niñas libres”, basat en el treball de teatre d’intervenció social.

Els objectius del projecte s’encaren a generar espais de formació artística i de creació col·lectiva que permetin reconèixer les problemàtiques i les històries de vida del grup de nens i nenes amb elf i de construir llaços i alternatives de vida que possibilitin la construcció de un subjecte més humà i més sensible, dins l’ambient de desestructuració que aquestes criatures viuen quotidianament.

Així, a través del teatre, l’expressió plàstica i les experiències de convivència i participació, s’ha abordat un procés d’autoconeixença, confiança, cooperació i empoderament personal dins el grup que ha estat molt satisfactori.

A més dels tallers artístics, s’han implementat visites a espais municipals com el Jardñi Botànic o el Parc Ecològic per tal de potenciar el coneixement directe de l’espai natural.

El projecte, a més, s’ha centrat en l’aspecte de l’alfabetització de les criatures a través de la creativitat, i ha fet acompanyament psicològic en alguns casos que necessiten especial atenció.
Com a festa final d’aquesta etapa del projecte s’ha realitzat una mostra teatral davant de familiars i comunitat.

css.php