Per tercer any consecutiu Andruxai financia el projecte LibrArte de la Corporación Educativa Combos, a Medellín (Colòmbia).

Aquesta organització està compromesa amb la inclusió social, política, econòmica i cultural de nens i nenes, jovent i dones de sectors empobrits a través de processos integrals d’educació, protecció, organització i participació.
El projecte “LibrArte – una opción por la vida” es concreta en un espai de biblioteca i reforç escolar per a criatures en risc d’exclusió social.
Aquest tercer any ha estat d’assentament definitiu de les metodologies i d’acceptació final i assimilació del recurs per part de l’alumnat, que ja s’ha fet l’espai com a propi del tot i l’entén com un espai de concentració, creativitat i expressió lliure.

Les estratègies pedagògiques del projecte tenen com a objectiu social generar i promoure accions de reflexió, formació i sensibilització que conflueixin en processos de transformació social vinculant l’àmbit pedagògic, l’artístic i el terapèutic, amb un equip interdisciplinar, potenciant amb aquestes eines l’autoestima i confiança de les criatures.
Aquest any s’ha posat l’èmfasi en:

– el treball audiovisual per a la dinamització de la lectoescriptura al llarg de tot el curs.
– el treball manual d’el·laboració de disfresses i ninots en el procés de “Combocarte”per a potenciar l’expressivitat lliure, la psicomotricitat fina i la fantasia
– el treball temàtic sobre “Sexualidad con sentido” per promoure la comunicació i el debat conscient.
El Col·lectiu que s’ha beneficiat directament és d’unes 200 nenes i nens que es formen a la Corporación Educativa Combos, i que han trobat en LibrArte l’espai de creació artística i de recuperació de la paraula a través de la lúdica formativa.

La majoria d’aquestes criatures treballen venent fruita o caramels pels carrers de la ciutat des d’edats molt inicials, de manera que la seva escolarització regular és francament complicada i les seves aptituds emocionals i cognitives necessiten una especial atenció i reforç.

www.combosconvoz.org

 

css.php